Jak przygotować frytki nie mając do dyspozycji airfryera? To możliwe. W tym artykule podpowiemy Ci krok po kroku, jak...
Masz zniszczoną patelnię i nie wiesz, co z nią zrobić? Dokładnie wyjaśnimy, jak i gdzie to zrobić oraz podpowiemy...
Po jesiennych zbiorach masz zamrażalkę pełną grzybów? W tym poradniku pokażemy, jak przyrządzić mrożone grzyby na...
Aromatyczna passata pomidorowa to podstawa kuchni włoskiej. Doskonale sprawdza się do makaronów, wszelkiego rodzaju sosów, w tym także tego na pizzę, a także może być bazą dla różnych zup, jak np. krem pomidorowy.
Zbliża się czas na jedno z naszych ulubionych warzyw sezonowych - szparagi! Dla nas to synonim wiosennej kuchni, która jest nie tylko pyszna, ale i zdrowa. W Polsce sezon szparagowy to zwykle maj i czerwiec, ewentualnie lipiec, więc kupujcie i jedzcie, póki jest! Jeśli nie macie pomysłu, jak przyrządzić szparagi, aby były aromatyczne i smaczne, przychodzimy wam z pomocą! Poniżej dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami na szparagi. Zapraszamy do testowania!
Czy mamy tutaj jakichś fanów grzybobrania? A może są tu miłośnicy jedzenia grzybów, którzy zamiast zbierania, wolą przyjść “na gotowe”? Niezależnie od tego, czy lubisz zbierać grzyby, czy tylko je jeść, musisz poznać nasze ulubione przepisy na przyrządzenie smażonych maślaków!
Ziemniaki to warzywa, które bardzo często goszczą na polskich stołach, zwłaszcza podczas obiadu. Nic dziwnego, możemy podawać w ich towarzystwie niezliczoną ilość potraw.
Ser smażony to jedna z tych potraw, która mimo swojej prostoty zaskakuje bogactwem smaku i cieszy się niesłabnącą popularnością — szczególnie w kuchni czeskiej i śląskiej. Sprawdź nasz przepis!
Co to jest wok? Wok to patelnia, której kształt sprawia, że wszystkie składniki smażą się równomiernie. Idealnie sprawdzi się przy gotowaniu dań kuchni chińskiej, tajskiej, japońskiej czy też wietnamskiej.
Według dietetyków najlepiej przygotowywać potrawy piekąc lub gotując je. Jednak wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez smaku smażonych dań.
Szukasz prostego i szybkiego dania, a jednocześnie takiego, które podbije każde podniebienie? Mamy odpowiedź! Jak smażyć bakłażana, aby był perfekcyjny? Nasz artykuł rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości!
Kiełbasa z patelni to doskonała alternatywa dla tradycyjnych grillowych dań, szczególnie wtedy, gdy pogoda nie sprzyja grillowaniu na świeżym powietrzu. Przygotowanie kiełbasy na patelni jest szybkie, proste i pozwala na eksperymentowanie z różnymi dodatkami i przyprawami. Poznaj 5 prostych pomysłów na smaczną kiełbasę z patelni, które z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe.
Wybierając odpowiednią patelnię do kuchni, warto zwrócić uwagę nie tylko na jej kształt i właściwości, ale również na surowce użyte do produkcji.
Smażone banany to prosty, ale niezwykle smaczny deser, który z łatwością możesz przygotować w domu.
Makaron z patelni - 3 przykłady na szybki obiad Dzisiejszy artykuł powstaje ze szczególną dedykacją dla tych z was, którzy są fanami dań tzw. “jednogarnkowych”, lub zmagają się na co dzień z dwupalnikową kuchenką.
check_circle