Patelnia do smażenia bez tłuszczu

Każdy z Nas dobrze zna smak tradycyjnego polskiego schabowego przyrządzonego w dużej ilości tłuszczu. Należy pamiętać, że mięso tak przyrządzone na pewno dobrze smakuje, ale  jest także sporym obciążeniem dla Naszego układu trawiennego. Jest wiele potraw, które można przyrządzić z małą ilością, lub całkowicie bez udziału olej czy innych tłuszczu. Jest to możliwe pod dwoma warunkami. Po pierwsze patelnia musi mieć specjalną powłokę non-stic, która umożliwia gotowanie nawet bez grama oleju. Takie powłoki mają najnowsze linie firmy WOLL Cookware tj. WOLL Diamond Lite, WOLL Saphire Lite oraz WOLL Just Cook. Drugim warunkiem jest, aby dana potrwa umożliwiła jej przygotowanie bez tłuszczu czyli musi posiadać swój własny olej. Idealnym przykładem są mięsa, które jeśli nie posiadają panierki bez problemu mogą być przygotowane bez żądnego dodatku tłuszczu. Na przykład pierś z kaczki, indyka czy kurczaka może być wrzucona na rozgrzaną patelnie i tłuszcz zawarty w tych mięsach wystarczy, aby zdrowo i smacznie przygotować idealne danie ! Są także wyjątki, kiedy nie możemy gotować beztłuszczowo. Przykładem  potrawy w panierce, która to panierka bez dodatki oleju po prostu się spali i potrwa nie będzie smaczna. Należy jednak pamiętać, że zdrowi jest najważniejsze i jeśli mamy możliwość, aby zadbać o nie jeszcze bardziej to należy do wykorzystać i w miarę możliwości gotować bez tłuszczu lub z jego małą ilością.

Jest 75 produktów.

Pokazano 1-12 z 75 pozycji

Aktywne filtry