Jak przygotować frytki nie mając do dyspozycji airfryera? To możliwe. W tym artykule podpowiemy Ci krok po kroku, jak...
Masz zniszczoną patelnię i nie wiesz, co z nią zrobić? Dokładnie wyjaśnimy, jak i gdzie to zrobić oraz podpowiemy...
Po jesiennych zbiorach masz zamrażalkę pełną grzybów? W tym poradniku pokażemy, jak przyrządzić mrożone grzyby na...
Wiele osób rezygnuje z robienia domowej pizzy z powodu obaw przed samodzielnym zrobieniem ciasta. Wyrabianie ciasta drożdżowego i jeszcze późniejsze pieczenie w piekarniku może wydawać się wyzwaniem, ale spokojnie!
Jeśli kojarzycie taki typ sprzętu, jak szybkowar, będzie wam zdecydowanie łatwiej zrozumieć, na czym polega gotowanie niskociśnieniowe.
Utarło się stwierdzenie, że dania z patelni nie należą do najzdrowszych – tłuste i ciężkostrawne, a ze zdrowym żywieniem nie mające nic wspólnego.
Dziś na naszym blogu pyszny i prosty przepis na frittatę z białą kiełbasą i ziemniakami. Do dzieła! :)
Komu nie zdarzyło się kiedyś przypalić patelni, niech pierwszy rzuci kamieniem. No może są tacy szczęśliwcy, ale nie da się zaprzeczyć, że przypalenia niestety zdarzają się bardzo często.
Przepis na królika w sosie musztardowym
Smak słony karmel podbił podniebienia milionów ludzi na całym świecie! To unikatowe połączenie słodkiego, rozpływającego się w ustach karmelu, z dodatkiem soli, która przełamuje całą kompozycję, pokochaliśmy wszyscy.
Rano niejednokrotnie zdarza nam się prowadzić prawdziwą walkę z czasem. Trzeba się szybko umyć, ubrać, wyszykować, a najlepiej jeszcze zjeść pożywne śniadanie, które zapewni nam energię na cały poranek.
Rano niejednokrotnie zdarza nam się prowadzić prawdziwą walkę z czasem.
Wracamy do naszej serii z pomysłami na różne szybkie i zdrowe śniadania. Tym razem dzielimy się z wami przepisem na placki owsiane.
Aromatyczna passata pomidorowa to podstawa kuchni włoskiej. Doskonale sprawdza się do makaronów, wszelkiego rodzaju sosów, w tym także tego na pizzę, a także może być bazą dla różnych zup, jak np. krem pomidorowy.
Prosty przepis na leczo warzywne to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych! To tak zwane danie jednogarnkowe, nie wymaga wiele pracy czy długiego stania w kuchni, jest dość szybki, a przy tym zdrowy i pyszny! Leczo to taki typ dania, przy którym można kombinować ze składnikami czy sposobem doprawienia.
check_circle