Ser smażony to jedna z tych potraw, która mimo swojej prostoty zaskakuje bogactwem smaku i cieszy się niesłabnącą...
Zobacz, jaka patelnia do placków ziemniaczanych będzie najlepsza i na co zwrócić uwagę jej wyborze.
Warzywa na patelni to szybkie, zdrowe i smaczne danie, które można przygotować na wiele sposobów.
Ser smażony to jedna z tych potraw, która mimo swojej prostoty zaskakuje bogactwem smaku i cieszy się niesłabnącą popularnością — szczególnie w kuchni czeskiej i śląskiej. Jest to doskonała opcja na szybki obiad, przekąskę czy kolację. Wyobraź sobie ser… na zewnątrz idealnie chrupiący, a w środku ciągnący i mięciutki. Brzmi jak idealny posiłek? Bez wątpienia! Dlatego przygotowaliśmy prosty i szybki przepis, dzięki któremu dowiesz się, jak zrobić domowy ser smażony.
No więc zacznijmy od początku! Aby przygotować ser smażony, będziesz potrzebować kilku podstawowych składników, które najprawdopodobniej już posiadasz w swojej kuchni.
Pamiętaj! Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedni rodzaj sera, który dobrze się roztapia i smaży — dzięki temu przygotujesz idealny posiłek!
Składniki:
Opcjonalne dodatki:
Skoro już wiesz, jakich składników potrzebujesz, pora wziąć się za smażenie!
Pamiętaj! Smażenie sera to proces, który wymaga niemalże dokładności, bowiem bardzo łatwo można dopuścić do jego rozpuszczenia lub spalenia. Dlatego warto smażyć go na patelni nieprzywierającej, dzięki czemu znacznie zmniejszysz to ryzyko, a zwiększysz prawdopodobieństwo tego, że ser wyjdzie idealnie!
No to jak zrobić ser smażony? Z odpowiednimi akcesoriami WOLL szybko i prosto!
Każdy plaster sera obtocz najpierw w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu dokładnie obtocz w bułce tartej. Aby panierka była bardziej chrupiąca, możesz powtórzyć proces – podwójna panierka daje lepsze rezultaty.
I gotowe! Teraz można się zajadać!
Tak naprawdę to, z czym zechcesz podać smażony ser, zależy od Twoich własnych preferencji. Jest to na tyle wszechstronna potrawa, że może być podawana na wiele sposobów. Klasyczne dodatki jednak to frytki i sos tatarski, ale równie dobrze sprawdzą się lekkie sałatki czy chrupiące warzywa — poznaj nasz przepis na warzywa na patelnię.
Smacznego!
check_circle