Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić grzanki na patelni, mamy dla Ciebie kilka sprawdzonych metod! Poznaj nasze pyszne...
Stek to danie, które zachwyca swoją intensywnością smaku, dlatego jest tak doceniane przez koneserów dobrej kuchni....
Kupiłeś właśnie nową patelnię? Zainwestowałeś w nieco wyższą jakość produktu i chcesz się nią dobrze posługiwać, aby...
Grzanki to naprawdę prosty, ale niezwykle smaczny i wszechstronny dodatek do wielu dań — od zup i sałatek po główny składnik śniadań i kolacji. Można je przygotować na wiele sposobów, jednak jednym z najszybszych i najprostszych jest po prostu usmażenie ich na patelni. Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić grzanki na patelni, mamy dla Ciebie kilka sprawdzonych metod! Poznaj nasze pyszne przepisy na grzanki!
Zanim przejdziemy do sedna, warto wspomnieć o wyborze odpowiedniej patelni. Rekomendujemy przede wszystkim patelnie nieprzywierające lub patelnie do smażenia bez tłuszczu. Obie opcje to doskonały wybór jeśli zależy Ci na nieco bardziej fit grzankach, które przygotujesz bez użycia tłuszczu lub z jego minimalną ilością. Dodatkowo do smażenia przydadzą Ci się akcesoria WOLL, takie jak łopatka do patelni, dzięki której będziesz mógł swobodnie przewracać grzanki.
To jak się robi grzanki na patelni? Bardzo prosto! Do ich przygotowania będziesz potrzebować:
To najprostszy przepis na grzanki na patelni, który można dowolnie modyfikować — pamiętaj, że możesz dodać do nich swoje ulubione przyprawy. Na koniec możesz nałożyć na nie cokolwiek lubisz — ser, szynkę, rukolę, passatę pomidorową — pełna dowolność!
Wskazówka! Możesz także zrobić grzanki czosnkowe. Wystarczy, że przeciśniesz przez praskę (lub posiekasz) 2 ząbki czosnku i dodasz je razem z masłem/oliwą. Po lekkim podsmażeniu, możesz wrzucić na patelnię kromki chleba.
Jeśli masz ochotę na coś bardziej sycącego, spróbuj grzanek z dodatkiem sera. Są równie szybkie i proste w przygotowaniu!
check_circle