Żeliwo doskonale kumuluje ciepło zapewniając odpowiednią temperaturę wewnątrz naczynia.
Jednolity odlew sprawia, że naczynie nagrzewa się równomiernia działając w pewnym sensie tak samo jak termoobieg piekarnika.
Podgrzane do 1500 st. C. żeliwo wlewane jest do piaskowych form dzięki czemu naczynia są niezwykle odporne na odkształcenia.
Każde naczynie wykonywane jest ręcznie, sztuka po sztuce. Dzięki temu mistrz ma pewność, że produkty spod jego ręki bedą niezwykle dopracowane.
PRODUKCJA W TROSCE O ŚRODOWISKO
MARKA WOLL NIE TYLKO DBA O JAKOŚC SWOICH PRODUKTÓW, ALE TAKŻE O NASZE ŚRODOWISKO.
Płynne żeliwo wlewane jest do piaskowych form, które po ostygnięciu się rozpadają uwalniając naczynie. Każda forma może być użyta tylko raz, ale piasek jest wykorzystany ponownie do stworzenia kolejnej formy.
Po schłodzeniu odlew jest ręcznie szlifowany oraz piaskowany. Dzięki temu naczynia nie tylko są wytrzymałe, ale także niezwykle dopracowane.
Cały proces produkcyjny jak i same naczynia są w 100% wolne do szkodliwych związków PFOA.
WOLL IRON
CZYLI SERWUJ TWOJE POTRAWY Z PIEKARNIKA PROSTO NA STÓŁ.
Czarna i matowa emalia WOLL Iron sprawia, że potrawy pięknie się rumienią i smakują jak te przyrządzane przez Nasze babcie. Właściwości nieprzywierające powodują, że mycie naczyń to czysta przyjemność i praktycznie nie wymaga użycia detergentów. Dodatkowo produkty marki WOLL Cookware możesz myć w zmywarce i zapiekać w piekarniku do 250 st. C. Uchwyty pokryw są wykonane ze stali nierdzewnej.
Specjalnie opracowny wewnętrzny kształt pokrywy sprawia, że duża część pary wodnej wraz ze wszystkimi składnikami mineralnymi spływa dokładnie na środek naczynia i wraca do potrawy nadając jej wyjątkowy smak oraz zapach.
Aby przenoszene naczynia z piekarnika wprost na stół było bezpiecznie i komfortowe firma WOLL zaprojektowała specjalne nakładki, które doskonale izolują zapewniając Ci bezpieczeństwo w kuchni.
FILOZOFIA GOTOWANIA MADE IN GERMANY
FIRMA WOLL OD PONAD 40-TU LAT WCIĄŻ UDOSKONALA SWOJE PRODUKTY.
Termiczne rączki sprawiają, że przenoszenie gorącego naczynia jest bezpiecznie.
Uchwyt pokrywy wykonany jest ze stali nierdzewnej dzięki czemu jest odporny także na mycie w zmywarce.
Naczynia z serii WOLL Iron są żaroodporne do 250 st. C.
Dno multi surface sprawia, że produkty marki WOLL działają na kuchniach każdego rodzaju: gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych.
DAWNA METODA GOTOWANIA DOSTĘPNA W NOWEJ ODSŁONIE
DLACZEGO GOTOWANIE W NACZYNIACH ŻELIWYNCH JEST TAK WYJĄTKOWE?
Każde naczynie jest wykonywane ręcznie przez wykwalifikowanego mistrze rzemiosła.
Żeliwo znane jest od tysięcy lat z tego, że doskonale magazynuje ciepło.
Dzięki temu garnek postawiony na stole utrzymuje ciepło potrawy przez bardzo długi czas.
WOLL Iron to naczynia nezwykle uniwerslane. Mogą być używane jak tradycyjne garnki czy patelnie na górnych kuchniach lub możemy zapiekać je w piekarniku.
Innowacyjna powłoka WOLL Iron surface delikatnie chropowata powierzchnia dzięki czemu potrawy nie przywierają do powłoki, a mycie naczyń zajmuje kilka sekund i praktycznie nie wymaga stosowania detergentów.
Wyjątkowo odporna powłoka zewnątrzna wypiekana jest w wysokiej temperaturze. Dostępna w trzech kolorach: Chilli red, Carbon Grey oraz Cobalt Blue.
WYJĄTKOWY SMAK POTRAW
GOTOWANIE W NACZYNIACH ŻELIWNYCH NADAJE IM WYJĄTKOWEGO SMAKU.
Dzięki wyjątkowemu kształtowi pokrywy potrawy gotowane w naczyniach WOLL są podlewane samodzielnie.
Porowate powłoka sprawia, że płyn jest idealnie rozporwadzany po całym dnie i następnie odparowany pod pokrywę naczynia. Proces ten trwa w obiegu i nie wymaga od Nas żadnej ingerencji.
Oznacza to, że potrawy przez Nas przygotowane zawsze będą odpowiednio wilgotne i nie zaskoczymy gości wysuszonym kawałkiem mięsa.